The wishlist name can't be left blank

Biologische bestrijding

In de land- en tuinbouw wordt het gebruik van chemische middelen aan steeds strengere regels gebonden. Ook middelen die plagen bestrijden, vormen risico’s voor gebruikers, dieren en het milieu. Met Agrapharm roofvliegen, sluipwespen of roofmijten kunt u vliegenoverlast in dierverblijfplaatsen op natuurlijke wijze effectief bestrijden. 

Levenscyclus van de stalvlieg
Voor een goed begrip van Agrapharm roofvliegen of sluipwespen is kennis van de levenscyclus van de stalvlieg van belang.  

Stadium Levensduur
• Ei-stadium ongeveer 24 uur
• Larve in vervellingsfase 1)
• Larve in vervellingsfase 2) 7 tot 14 dagen
• Larve in vervellingsfase 3)
• Volwassen vlieg 1 tot 3 weken

Stalvliegen leggen hun eieren in vochtig, verterend organisch materiaal. Vooral uitwerpselen die gemengd zijn met stro, hooi, aarde of graanresten zijn geliefde broedplaatsen. Verder worden ook nat stro, hooi, grasresten, gewasresten en slecht onderhouden composthopen als broedplaats gebruikt.

Meestal worden de eitjes niet in verse mest gelegd. Volwassen vrouwtjes leven zo’n 7-10 dagen en leggen meerdere broedsels. Ieder broedsel bestaat uit 60-130 eieren, die over kleinere groepjes verdeeld worden. Voor ieder broedsel heeft het vrouwtje een nieuwe bloedmaaltijd nodig. Tijdens haar volwassen leven kan een vrouwtjes stalvlieg tot 800 eitjes leggen. Entomoloog Howard Everest Hinton berekende dat uit één enkel vrouwtje in nog geen vijf maanden tijd 5,6** biljoen nakomelingen kunnen ontstaan als alle individuen geen enkele tegenstand in hun ontwikkeling zouden hebben.

Roofvliegen

Agrapharm Roofvlieg werkt met de roofvlieg Ophyra aenescens. Deze vlieg wordt in laboratoria gekweekt en brengt gegarandeerd geen ziektekiemen over en levert dus geen enkel risico op voor de gezondheid van uw dieren. De volwassen roofvlieg is kleiner dan de stalvlieg. Hij is goed te herkennen aan zijn zwarte kleur en metaal-glanzende lijf. Zijn larven ogen bijna identiek aan die van de stalvlieg. Mens en dier trekken de volwassen roofvlieg niet aan.

Sluipwespen

In stallen met stro of andere type droge mest bestrijden de Agrapharm Sluipwespen vliegenproblemen afdoende en zonder toepassing van chemische middelen. Agrapharm Sluipwespen bestaan uit vliegenpoppen welke geparasiteerd zijn door een sluipwesp.
4-10 Dagen na levering komen de volwassen sluipwespen uit. De volwassen sluipwesp is zo klein als een speldenknop. De parasiet beweegt zich over de droge mest in een straal van ongeveer 5 meter.

De levering van Roofvliegen en sluipwespen verlopen altijd via een "leverings schema" om een gegarandeerde populatie sluipwespen en roofvliegen in stand te houden. Een eenmalige levering heeft (meestal) geen zin. 

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren