The wishlist name can't be left blank

Lister professioneel schaap scheren

Lister professioneel schaap scheren

Voorbereid zijn is essentieel, en gebruik de voor u geschikte uitrusting.

De meeste schapen hoeven maar één keer per jaar te worden geschoren, hoewel sommige rassen met sneller groeiende wol twee keer moeten worden geschoren. De beste tijd van het jaar om uw schapen te scheren is in het voorjaar, voordat het warme zomerweer zijn intrede doet. Al beweren sommigen dat scheren vóór het lammeren een goede methode is, maar dit kan tijdskritisch zijn. Te dicht bij het aflammeren scheren kan problemen veroorzaken met de ooi. Daarnaast kan te vroeg scheren kan problemen veroorzaken met de hergroei van de wol, waardoor de schapen het in de zomer warm krijgen. Ooien die vóór het lammeren worden geschoren, kunnen een betere start voor de lammeren opleveren. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat de ooien meer eten en meer lichaamsvet aanmaken om de lammeren warm te houden en dit zal ook een sterke melkproductie mogelijk maken.

Het is zeer belangrijk dat u beschikt over een goede kwaliteit scheeruitrusting (scherpe messen!). Dit maakt het hele proces veel gemakkelijker en veiliger voor zowel de scheerder als de schapen.

De uitrusting.

Er zijn twee mogelijkheden voor scheeruitrusting: de ene is het gebruik van een motor in het handstuk (zoals de reguliere machines), de tweede is het gebruik van een hangende motor met een aandrijving en een handstuk. Een reguliere scheermachine is ideaal voor het scheren van de kleinere kudden, terwijl de hangmachines bestemd zijn voor grotere kudden en professioneel gebruik. 

De scheermachine met hangmotor biedt de ultieme professionele scheerervaring, deze wordt gebruikt op alle commerciële kuddes en op alle belangrijkste scheerwedstrijden.

Een "hang" machine bestaat uit 3 onderdelen, het handstuk, de aandrijving en de motor unit. Deze zijn allen los verkrijgbaar zodat per gebruiker de juiste keuze gemaakt kan worden. 

 

Bij de aandrijving is daarnaast de keuze uit een Solid (vaste) opstelling of een flexibele opstelling. De opstelling omvat een motor die aan een vaste steun of scheerstandaard is opgehangen, met een aandrijving die op het handstuk is aangesloten. De vaste aandrijving (Solid) geniet vaak de voorkeur, terwijl de flexibele aandrijving meestal wordt gebruikt op machines met één snelheid. Het handstuk wordt aan het einde hiervan aangesloten.

Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Merken
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren