The wishlist name can't be left blank

Blog

  1. Per 15-12-2023 worden alle injectiepreparaten receptplichtig

    Per 15-12-2023 worden alle injectiepreparaten receptplichtig

    Alle injectiepreparaten die in Nederland op dit moment zonder diergeneeskundig voorschrift (recept) verkocht mogen worden en zijn bestemd voor voedselproducerende dieren.

    Deze gaan allemaal voorschriftplichtig (receptplichtig) worden. Dit is nationaal bepaald op grond van de Europese POM classificatie van deze injectiepreparaten.

    Ze krijgen in Nederland de kanalisatiestatus URA.

    Dit besluit heeft onder andere gevolgen voor:

    • Vitamine preparaten en corrigerende preparaten (bijvoorbeeld ijzerinjecties, Calcitat, Calcium Mangesium etc. ) toegediend middels injectie;
    • Intraveneuze calcium-magnesium infusen.

    https://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2023/06/28/beleidsregel---kanalisatie-van-individuele-diergeneesmiddelen.

    Lees meer »
  2. LAMMERENBIEST, VOOR DE OPFOK VAN GEZONDE (GEITEN) LAMMEREN.

    Het is van levensbelang dat lammeren direct na de geboorte drinken, bij voorkeur binnen 6 uur. De opname van IgG is het meest efficiënt is in de eerste 4 levensuren. De eerste melk, biest of colostrum genoemd, heeft een aantal unieke eigenschappen. Het bevat naast voedingsstoffen meer vet en vooral meer eiwit dan gewone melk. Bovendien bevat biest een hoog gehalte aan antilichamen en immunoglobulinen (IgG).  24-36 Uur na de geboorte kunnen de afweerstoffen (IgG) uit de biest de darmwand niet meer passeren en worden niet meer opgenomen in het bloed.

    • Biest van eigen moeder is het beste, al kleeft hier ook een risico aan, het doorgeven van eventuele besmettelijke (bedrijfs) ziekten.
    • Direct na de geboorte is biestvet, naast antistoffen, essentieel voor een goede opstart van lammeren.
    • Vet voor de energie (warmte) en het afdrijven van meconium (darmpek). Een hoog vetgehalte kan verstopping voorkomen.
    • Direct na de geboorte is biestvet,
    Lees meer »
  3. Knipt de machine niet meer… zeer grote kans dat de messen bot zijn.

    Knipt de machine niet meer… zeer grote kans dat de messen bot zijn.

    Wij slijpen door middel van een automatisch proces uw vee-scheermessen, paarden scheermessen of tondeuse koppen. Vaak zijn ze na een slijpbeurt nog beter, scherper dan in nieuw staat.

    Het slijpen van vee-scheermessen (snijbladen) en tondeusekopjes is lijkt eenvoudig maar is een omvangrijk proces.

    Alle merken messen moeten meestal anders geslepen worden.  Het ene merk moet vlakker, “holler” dan de andere. Wij slijpen de messen conisch zodat er een ideale drukverdeling tussen de messen ontstaat waardoor deze beter knippen. Daarnaast is er ook verschil qua slijpen tussen het type mes of scheerkop. Rundvee of paarden messen moeten weer anders geslepen worden dan schapen messen of tondeusekopjes.  Voor mensenhaar moeten de snijbladen geheel vlak geslepen worden, dat doen wij niet.

    Let wel op dat sommige vee-scheermessen, tondeusekopjes, of snijbladen niet (meer) te slijpen zijn.
    Lees meer »
  4. Nut & noodzaak van biest

    Indien er geen, onvoldoende of slechte kwaliteit biest van het moederdier voorhanden is, is het noodzakelijk om de eerste uren na de geboorte het lam te voorzien van "kunst" biest. 

    De biestperiode 

    Biest bevat antistoffen en makkelijk verteerbare eiwitten, die voor het lam van levensbelang zijn.

    Daarom heeft biest een aantal belangrijke functies voor het lam: 

    • Biest zorgt dat de darmwerking op gang komt; 
    • Biest dient als energiebron: een lam heeft geen vetreserves; 
    • Biest zorgt ervoor dat het darmpek afgedreven wordt en voorkomt daarmee darminfecties.

    Biest moet veel, vlug en vaak gegeven worden. 

    Vlug: Binnen 2 uur na de geboorte moet een lam de eerste biest op hebben. 

    Veel: Een lam heeft per dag ongeveer 100 ml biest per kg lichaamsgewicht nodig. Een lam van 3,5 kg dus ongeveer 350 ml biest. Ook de tweede dag krijgt het lam

    Lees meer »
  5. Redtop-Vliegenval-wegwerp-3ltr

    RedTop vliegenval Disposable, goed voor circa 20.000 vliegen ! Wegwerp uitvoering van de bekende bestwerkende vliegenzak, de RedTop Disposable 3l. Te gebruiken voor het wegnemen van vliegenoverlast buiten en in de stal. De Redtop vliegenval bevat geen insecticide, eenmaal in de zak kunnen de vliegen er niet meer uit en zullen zij dood gaan. Deze uitvoering is iets kleiner van formaat dan de standaard RedTop welke navulbaar is maar nog altijd groot genoeg voor circa 20.000 vliegen. Afhankelijk van de hoeveelheid vliegen kan met 2 - 3 zakken in het seizoen worden volstaan

    https://www.veeserviceidac.nl/catalogsearch/result/?q=redtop

    Lees meer »
  6. Andis Clipper AGC2

    Beproefde kwaliteit nu ook in nieuwe frisse kleuren!

    Met de Andis AGC Super 2 Speed Ultra Edge tondeuse beschikt u over de wereldwijde top in hondentondeuses, zelfs voor de meest viltige, zware of klittenvachten. De Andis AGC Super 2 Speed Ultra Edge is een professionele tondeuse voor het scheren van dieren. Met de Andis AGC Super 2 Speed Ultra Edge scheert u moeiteloos elk soort vacht. Door zijn krachtige motor van 35 watt en twee standen is hij zeer geschikt voor het trimmen en toiletteren van zelfs de meest viltige vachten. Met zijn geringe gewicht van 560 gram en door de dunne behuizing ligt hij goed in de hand.

    De voordelen van de Andis AGC Super 2 Speed Ultra Edge

    • Geen luchtkoeling, dus geen haren die in je gezicht blazen
    • Onderhoudsvrij, de inwendige d
    Lees meer »
  7. Vliegenbestrijding begint bij Madenbestrijding

    Vliegenbestrijding begint bij Madenbestrijding

    Vliegenbestrijding begint bij Madenbestrijding

    24 april 2017

    Een effectieve vliegenbestrijding is alleen mogelijk als niet alleen de volwassen vliegen maar ook de maden van de vliegen worden aangepakt. Deze middelen grijpen in op het vervellingsmechanisme van de larven en het is dan ook zinvol om bijtijds deze producten in te zetten omdat het resultaat pas na 1-2 weken zichtbaar wordt.


    Welke middelen?
    Momenteel zijn er nog 2 producten verkrijgbaar, Dimilin en Neporex, die een vergelijkbare werking hebben. Dimilin blijkt in gebruik meer dan de helft voordeliger dan Neporex. 


    De zomer is vo

    Lees meer »
  8. Knaagdieren bestrijding

    Knaagdierbeheersing na 1 juli 2015, wat betekent dat voor u...

    25 juni 2015

    Knaagdierbeheersing op het agrarisch bedrijf (KBA)

    Tot 1 juli 2015 geldt voor agrarische bedrijven een vrijstelling om professionele rodenticiden te gebruiken. Vanaf 1 juli 2015 vervalt deze vrijstelling.

    Vanaf 1 juli 2015 is voor het gebruik van professionele rodenticiden een vakbekwaamheidsbewijs nodig. Een en ander is vervat in

    Lees meer »